Vděčnost

Vděčnost

 

Vděčnost

 

Lidé musí cítit vděčnost

za vše co doma mají,

je to jedno, o co kráčí,

nebo uctívají.

 

Můžou to být chladné věcí

přirostlé ke svému srdci,

nebo ty hřejivé,

ze které mám dobrý pocit.

 

Vděk mohu mít i za rodinu,

která je mi nejblíž,

nebo za tu co jsem měla

ta je někde nejvýš.

 

Přispějí k tomu i zvířátka

co jsou tady kolem,

někdy si říkám, že jsou jako lidi,

kterým jsme dali sbohem.

 

Třeba je to tak jak říkám,

zázraky se dějí,

možná tady zůstávají,

možná odcházejí.

 

Pak se vrací nenápadně

v přestrojení jiném,

aby byli stále s námi

a tulili se k lidem.

 

Tak to cítím ve svém srdci,

věčný bude i vděk,

kdo to ale nepochopí,

zbyde po něm jen hněv.

 

Autor Marťas9, 20.05.2023
Přečteno 61x
Tipy 7
Poslední tipující: Helen Mum, Psavec, Stanislav32, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc dobré téma, Martinko. Myslím si, že vděčnost tak nějak patří nebo by měla patřit k základům morálky.

A mohu-li, přidám tento citát, velice se mi líbí: „Vše, za co jsi vděčný, činíš svatým.“ — Anthony de Mello, indický spisovatel. :-))

20.05.2023 14:53:44 | Helen Mum

Děkuji Helenko, pěkně jsi to doplnila. Pěkný den.

20.05.2023 15:38:45 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí