Pražská

Pražská

Anotace: Mezi řádky 2023

Báseň jde pražskou ulicí,
projela přecpanou dálnicí.
Pomalu dopadá
a auto jí přejíždí.

Vyšehrad a Nuselský most.
Rozkouskoval jí i přechod.
Je písmenková a hladová,
ale pořád zůstává
jako první cihla Karlova mostu.

V žáru vodou opláchnutá
se stigmatem Jana Nepomuckého,
brázdí bez slunečních brýlí
a sčítá Rudolfovo kralování.

Nikdo neslyší jí zvenčí
v absolutní ozvěně.
Je přítomná v nanosekundě
ba vteřině.
Pročtená lokálně.
Ať žije Praha uvnitř i vně.
Autor mkinka, 22.05.2023
Přečteno 72x
Tipy 13
Poslední tipující: Koala, Psavec, Frr, 8Zdenek, Stanislav32, Ondra
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dost zajímavý nápad.

24.05.2023 10:05:03 | Koala

Mám radost.

24.05.2023 10:11:57 | mkinka

Moc hezky napsané-i pocitové cestování Prahou :)

Přeji Ti krásný den, milá Jituško :)

22.05.2023 13:36:57 | Ondra

Děkuji za povzbuzení v tvorbě.

22.05.2023 13:42:55 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí