Začátek léta.

Začátek léta.

Připlula vůně máty a šalvěje

a taky meduňky a šanty kočičí.

Zavoní, když vítr jemně zavěje

a vůní tou tě obklíčí.

 

To děje se v létě, v podvečery,

kdy svatojánci, jak hvězdy, spadlé, svítí.

Pylu, včely nanosily džbery,

pro svoje medosladké živobytí.

 

Dívám se na hvězdy, ležím v trávě,

rosa mě smáčí – voda živá.

Dívám se na hvězdy, a v mé hlavě,

vzpomínka na tebe – mi zpívá.

Autor Kan, 27.05.2023
Přečteno 63x
Tipy 15
Poslední tipující: enigman, Fialový metal, Marten, Psavec, Frr, Marťas9, ukrytá v máku, Sonador, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vzpomínka je stejná jako shledání...

28.05.2023 11:12:08 | enigman

:-)) Děkuji za komentář.

28.05.2023 18:21:39 | Kan

Zavonělo...léto...až do duše... :)

27.05.2023 11:02:40 | ukrytá v máku

To taky mělo, a pokud se podařilo,pak mě to těší. Děkuji za komentář.

27.05.2023 13:02:02 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí