totožnost

totožnost

zažila jsem krizi identity
ve tmě se na mě někdo koukal
byla jsem to buď já nebo kus molitanu u popelnice
stříbrné stíny ve tmě se vláčely zvlhlou loukou
potácely se a klopýtaly
o mě nebo o kus vyryté hlíny
v okně sousedů se svítilo
nebo jsem tam svítila já
cihly ve zdi spojné vazivem
jsem to já nebo ten dům, kolem něhož chodím každý den do práce
z práce domu a domů do zdí
zdí z cihel
jsem tam já a já?
oblečená do maškary
do maskáčů
do kostýmu
znova a znova měním to kdo jsem
a znova a znova měním toho kým jsem
nejsem už nic a nic jsem
utéct znamená vrátit se
a vrátit se znamená
víš
padala jsem spolu s popelem do tmy
dopadla jsem do trávy
zažila jsem totožnost
a v ní chci zůstat
nevrátit se
jen být a nechat být.
Autor bař, 31.05.2023
Přečteno 78x
Tipy 10
Poslední tipující: MatyhoZmaty, Corduilla, Jan Kacíř, Sonador, Frr, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné některé obraty, forma je taková rozházená, ale jen tak dál...

01.06.2023 15:55:44 | Constantine

asi hodně přemejšlíš a to se cení!

01.06.2023 00:59:39 | gaspacho

jo, to mě zaujalo /připadá mi to hodně dobrý/** ST*

01.06.2023 00:55:07 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí