Tluče malý datlík

Tluče malý datlík

Anotace: ~~~~~***~~~~~

~~~~~~

.........................
Tluče malý datlík
zobáčkem do stromu
všichni brouci slyší
tu datlí „pohromu“.
Honem...rychle pryč,
brouci se schovají
ať se malý datel
dnes vůbec nenají.

Datel je však vycítí
co si myslí brouci?
Že je nechám být?
To ani pro legraci.
Vždyť ty stromy pláčí
když je ten brouk žere
a tak ho každý datel
s radostí vybere.
~~~
Zas tluče malý datlík
zobáčkem do stromu
a teď je celý šťastný
zahnal tu žravou
„pohromu“
a zapípá
já jiným stromům
taky pomohu...

~~~~~~~~

........................

Autor Květka Š., 07.06.2023
Přečteno 51x
Tipy 3
Poslední tipující: Stanislav32, šerý, paradoxy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí