Co v srdci má se stát (L.Cohen)

Co v srdci má se stát (L.Cohen)

Snažil jsem se písně tvořit,
neuctívat plagiát,
vždycky stavět víc než bořit,
Krista potkat, Marxe znát.
.
Ne že by se rozhořeli,
jen ty jiskry zkouší hřát.
Tak vyřiďte spasiteli,
co v srdci má se stát.
..
V letním žáru, už ne dítě,
pro polibky parkovat.
V té nezměrné rivalitě
prim jen ženy chtěly hrát.
.
Nešlo o nic. Obchod v kapse.
Jen mě zranil jako drát.
Dnes jsem tady, podívat se,
co v srdci má se stát.
.
Svatých cetek prodej jede,
jsem tu nejvíc sexy chlap.
V kuchyni mi kotě přede,
panter na dvůr šel si hrát.
.
Kde se borci mohou schovat,
věznitele bratry zvát,
nemusel jsem dosvědčovat,
co v srdci má se stát.
.
Už když jsem se prvně blížil,
tohle měl jsem předvídat,
jenom pohled na ni tížil,
tu hru nešlo rozehrát.
.
Navenek se možná řekne,
že jsme pár, co má se rád,
jenže občas není pěkné,
co v srdci má se stát.
.
Anděl zkouší svůj part z houslí,
ďábel z harfy zabrnkat.
Naše duše jsou jak mřenky,
žralok mysli už má hlad.
.
Skla jsem vytlouk', kde se dalo,
v domě tmu chtěl rozehnat.
Dnes se starám už jen málo,
co v srdci má se stát.
.
Byl tu kdysi jeden žebrák,
chodil jsem s ním studovat
jeho jizvy z dívčích spárů,
jichž si nemoh' nevšímat.
.
Žádný příběh, žádná rada,
skřivan musel dozpívat.
Jen ten žebrák dnes tu hádá,
co v srdci má se stát.
.
Snažil jsem se písně tvořit,
ne si na umění hrát
ctil jsem zvyky dopřát oři
před startem se rozehřát.
.
Proti arše sázel vabank,
na povodeň šel vše dát.
Znáš mě. Už vím, jak dopadá
co v srdci má se stát.
..
..
Táty stará třistatrojka
vystřelí si dneska zas.
Bude hájit něco víc, než
mít právo na nesouhlas.
.
.
L.Cohen - Happens to the heart: https://youtu.be/2AMMb9CiScI

Autor TRlVlUS, 10.06.2023
Přečteno 102x
Tipy 11
Poslední tipující: jenommarie, Frr, Malá mořská víla, šerý, Emily Říhová, Fialový metal, Psavec, Kan, kozorožka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

obdivuhodně zdařilý překlad** ST*

11.06.2023 07:55:40 | Frr

Díky. Pár týdnů nejistoty, jestli se to vůbec dá přeložit. Myslím že jsem spotřeboval většinu at/-át infinitivů co znám :o)

11.06.2023 11:48:14 | TRlVlUS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí