Žízeň po svobodě.

Žízeň po svobodě.

Žízniví koně krky natahují,

postroje praskají tíhou svědomí.

Žíznivým koním se neubrání,

touhu po vodě, ohlávka nezlomí.

 

Nechtějí stát s hlavami skloněnými,

vzpínají se a kopyty svými buší.

Ohrada sténá pod mocnými těly,

nezkrotných koňských duší.

 

Nezdusí touhu po svobodě

ani otěže, ani ohlávka zlatá.

Tu žízeň pouta neuhasí,

jen volná step – hříva rozevlátá.

Autor Kan, 16.06.2023
Přečteno 78x
Tipy 14
Poslední tipující: Marten, Marťas9, Psavec, Fialový metal, Dejvis, Bufik, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výborně psané ***

16.06.2023 11:07:09 | Dejvis

To mě těší, děkuji za komentář. :-))

16.06.2023 13:11:44 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí