Plamen

Plamen

Zářím jako plamen, sám,
V tmavé noci plápolám,
Žhnu a svítím tak jasně,
Kdy mne osud asi zhasne?

Za každým rohem tuším kosu,
Že rozlije mou krev jako rosu,
Znamení smrti, v každém snu,
Blíží se snad poslední z mých dnů?

Ať už mečem, nebo růží,
Smrt mé hrdlo brzy zúží,
Až mé tělo zbaví se vláhy,
Navrátím se zemi, nahý.
Autor E.B. Šídský, 17.06.2023
Přečteno 94x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, Marťas9, Kan, Psavec, kozorožka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naprosto dechberoucí! Máte talent.

26.10.2023 03:09:34 | Lesní žínka

Moc hezká

17.06.2023 22:49:12 | Marťas9

ST Krásná báseň

17.06.2023 17:11:08 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí