Řeka.

Řeka.

Uhodil veslem o hladinu,

řeka se zachvěla.

Loď zahnal nad hlubinu,

zívala nesmělá.

 

Rákosí chladem se sklání,

mlčí a chřadne.

Má jedno tajné přání,

je zradit ho nenapadne.

 

Uhodil veslem o hladinu,

voda se zamračila.

Zrudla, podobna vínu,

víry se roztančila.

 

Do prázdné loďky bijí

vlny rozjařené.

Řeka zlo nepromíjí,

ale srdce má otevřené.

Autor Kan, 18.06.2023
Přečteno 76x
Tipy 16
Poslední tipující: kudlankaW, Marťas9, šerý, Psavec, Dejvis, Fialový metal, Frr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V řece všeho až do dna*

18.06.2023 15:43:03 | šerý

:-)). Díky za komentář.

18.06.2023 20:01:02 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí