Poslední svazek v knihovně

Poslední svazek v knihovně

Popuštěné uzdy zlatých velehor kdys

laskaly duše čeřené zrcadly z kalužin

ty prapory propocené krví sypaly suť

do žebradel bláznů, do úbočí sirých měst

 

pojedlas klas a milo mi bylo v té březosti

tvá těkavá hruď bolí mi v obzorech srdce

má platinová mršina poryvem brízy ožila

já podepřel smrtelná nebesa kusem vděku

 

řežu samorost z bukoviny do tvé vitríny 

i rudodřev kryje žal hodin jdoucích pozpátku

tiše jak v máji laskám tvou auru poslepu

když lituješ prstenů - bludiček z obrázků

 

do hrstí sochaných z údů padlých andělů

kladu chléb kropený vodami neživými

vydechnu ještě naposled, hrob tu chci mít

a mniši ať pošlapou jej v cestičku úzkou

 

tepe mi to tupě, všechny zvony bijí funerálmarš 

chodidel jak tlapek vtisk v písek plážový

vede můj stesk po vinicích, po tvých očnicích

a slova klepou na tvé zavřené dveře

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 18.06.2023
Přečteno 73x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný závěr ..slova klepou na Tvé zavřené dveře.

03.07.2023 21:21:20 | mkinka

moc děkuji za ST

03.07.2023 21:23:35 | Pablo Kral

Rádo se stalo.

03.07.2023 21:29:05 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí