Temné slunce

Temné slunce

v temnotách parsky žil, 

tam stěží by někdo žil 

Železem,  zlatem i stříbrem žhnou, 

Cestičky jejich vedou tmou.

 

Slunce jen teplo dává, 

nebo jen z spodu teplo sálá?

Nahoře, dole, tak i tak,

jednou prsa, jednou znak. 

 

A přeci pohyb a teplo

okolí jednou tvrdé,jednou změklo.

Teplem,  či sítí zlatých žil

kouzelník zemi prostříbřil 

I rezem protkal širou tmu.

 

~☆~

Autor Protos1182, 19.06.2023
Přečteno 93x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí