Vyšehrad

Vyšehrad

Výheň už zvolna vyhasíná
Jen dlažba horkem popukává
Na břehu Rhôny voní káva
A Petr s Pavlem bijí desátou
.
Na hradbách dozrávají vína
Za řekou kvetou ohňostroje
V hlavě mám dvířka od orloje
a hlavu horkem lehce přehřátou
.
Za těmi dvířky každou celou
Něco se ve mne rozpomíná
Na břehu Rhôny voní vína
A havran přelít maják Kavčích hor
.
Vidím tvou auru rozechvělou
Petr a Pavel právě půlnoc hlásí
Jak já se těším na počasí
S průtrží mračen - dusna never more

Autor TRlVlUS, 21.06.2023
Přečteno 108x
Tipy 15
Poslední tipující: Sonador, jitoush, Marten, Psavec, Jan Kacíř, Kan, IkkarisKa, kozorožka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásná atmosféra :)

22.06.2023 12:32:49 | Peregrini

....Někdy sedím Na břehu Rh.v Olomouci.....Ji./úsměv/

21.06.2023 18:35:14 | jitoush

Na břehu Rhôny
Na Výtoni
racci se s křikem vzduchem honí
a Petr s Pavlem dobré ráno zvoní
Vzduch voní ještě jarem
Tady i tam
na břehu řeky v Městě Starém.

21.06.2023 06:29:22 | IkkarisKa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí