Taneční mistr.

Taneční mistr.

Nehnutě stojí před zrcadlem,

tím velkým, v tanečním sále.

Tep srdce cítí na krku zvadlém,

co vidí, děsí ho, pro pana krále !

 

Kdysi mělo, to zrcadlo, více taktu,

hladší a svěží pleť vždy ukázalo.

Tvář zrůzněná, pohled jak po infarktu,

jako by toho nebylo málo.

 

Ani ten tanec není, co býval,

kroky se pletou a dech taky schází.

Tenkrát, když tančil, sebou si zpíval;

a dnes ? Z toho zrcadla jen mrazí.

Autor Kan, 28.06.2023
Přečteno 49x
Tipy 12
Poslední tipující: Fialový metal, Stanislav32, šerý, Frr, Psavec, Ondra, Sonador
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí