Mé malé víle

Mé malé víle

Anotace: Prozměnu teď budu možná chvíli dávat něco z mého teenagerského šuplíku...

Sbírka: Dualita - o hře polarit

Má vílo s vlasy do čela
kdybys tak někdy slyšela
o čem si v tichu přemítám
když po ulicích chodím sám
co by sis asi myslela?
.
Má vílo s vlasy do čela
panenko s tváří anděla
proč pohledem mi uhýbáš
a úsměv prsty zakrýváš
jak by ses za něj styděla?
.
Má vílo s vlasy do tváře
madono z vršku oltáře
co děláš, když tě bolí svět
a pro pár hloupejch cizích vět
smáčíš pak rohy polštáře?
.
Má vílo s vlasy v obočí
podívej se mi do očí
a řekni, znáš vůbec ten cit
ve jménu kterého chceš žít
i když se štěstí otočí?
.
Má vílo v krásku zakletá
kdo do vlasů ti zaplétá
ten planý kvítek růžový
ten se snad zítra nedoví
že každá kytka odkvétá.
.
Má vílo s vlasy od sněhu
odešlas z mého příběhu
co vypráví mi život sám
teď si tu do tmy promítám
nejupřímnější z úsměvů.

Autor TRlVlUS, 28.06.2023
Přečteno 135x
Tipy 15
Poslední tipující: Malá mořská víla, Marťas9, jitoush, Marten, Frr, mkinka, zde.neck, kozorožka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdo ví, kdy se zas vynoří
z lesů a nebo od moří
úsměv co skálu promění
v srdce, bez zloby zatmění.

Projde zas kolem
květů sad
s písničkou zvoucí do zahrad
ve tváři jemné zardění...

Vyznání něhy promění :)

P.S. odolati zde nemohu, ukládám tuto podobu *)

29.06.2023 12:55:40 | Malá mořská víla

...To se tak nějak nabízí ke zpěvu....Ji.

28.06.2023 21:10:43 | jitoush

Velmi krásna.

28.06.2023 13:40:31 | zde.neck

Parádní

28.06.2023 13:26:43 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí