Modlitba v chrámu

Modlitba v chrámu

Anotace: Jeden nikdy neví, co tím chtěl básník říci...

 

Mám přátele, abych nebyl sám,
  tisíce výstřelů, zbloudilé olovo
    jak rýha prasklá line se dřevem
      paprsky zlatavé přes klasy se honí

padám do osidla

Přesto mi duši mou zdobí ten šrám
  emoce burácí, jen směle do toho
    točitým schodištěm, vyrytým hněvem
      slyším chór andělů, jak v uších mi zvoní

v kořenech jak v žilách teče

Co v těle mi duní, jak s klekáním chrám
  ale já netuším zda je hlas Kristovo
    není již záhadou, ba běžným jevem,
      táhne mě do sebe, vpíjím se do ní

ale vždycky mě objala

Jak smyčka vázaná, hozena přes trám
  či ten smích nevnímám, je totiž Ďáblovo
    že láska horoucí, stihne nás peklem
      už nemohu přestat, jak básně mi voní

vždyť už není proč brečet

 

Autor Acqua Silente, 29.06.2023
Přečteno 85x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, Žluťák, Psavec, Fialový metal, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vždyť už není proč brečet ...silné

29.06.2023 12:38:31 | mkinka

Ono básně psát, když má se spát
je vždycky tak zvláštně procítěné
A děkuji za komentář i tip

29.06.2023 19:35:27 | Acqua Silente

Rádo se stalo.

29.06.2023 19:49:44 | mkinka

Pěkné počtení a ta poslední sloka, je za mě excelentní*

29.06.2023 11:42:08 | šerý

Díky, šerý

29.06.2023 12:32:54 | Acqua Silente

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí