Kamenná pouta

Kamenná pouta

Ve skále kámen lámu,

a z toho kamene, král staví most,

v tom z kamene chrámu,

jej dobývám pro budoucnost.

Řece chce spoutat břehy

mohutným poutem žulovým,

tak jako řeku zimní sněhy

a mráz příkrovem ledovým.

Dál beru kámen skále,

pouta břehů sílí,

k věčné slávě krále,

most jsme postavili.

Ten skví se v plné kráse,

král po něm jde první a my za ním.

V tomto požehnaném čase,

most vzdává hold

našim rozedraným dlaním.

Autor Kan, 29.06.2023
Přečteno 61x
Tipy 17
Poslední tipující: Marten, Stanislav32, mkinka, Psavec, zde.neck, kozorožka, šerý, Marťas9, Žluťák, Frr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Wau. Skvělé

29.06.2023 14:08:00 | zde.neck

Mockrát děkuji za komentář. :-))

29.06.2023 14:40:38 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí