Připozdívání

Připozdívání

Bijou čtvrt

kruhy a tanec fosforu

zub lpí na třešňoví těsta času

šištice copů míjí clonu Měsíce

propadlo čeká v tůni vteřin

a jho klína poráží cedry z mušelínu...

 

Bijou půl

blazeovaný ciferník škrtá sezdané laně

a kočičí vůni roztleskl po komoře hřejivý nýt 

koňmo kopyta kovaná řítí se a kop v obilí vtisk

jen rafičky cedí krev a kopretiny potí pozdní sběr...

 

Bijou pětačtyřicátou

dýměje čísel sají prach prázdnot

oddaluješ mat jak vysochaný sociopat

a řeky praskají - tuhé, pryžovité a v medu topené

kdo našeptá taje míru do palcátu boží neprozřetelnosti?

my snad?

 

Bijou dvanáct

uticháš a výpary sopečných úst jak záducha 

nepozemských trylků

v kužely záhad prchají do nitra tvých osmi srdcí...

 

Dobili

a vlčí máky povily rubín na hrudi čerstvosti

plameny v kruzích a menuety v krajkoví srkají úžas

ale dřív než složíš pergamen do mechu na prahu chýše

zatáhni za řetěz 

a v bublině náznaků

roztoč to odznova...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 30.06.2023
Přečteno 88x
Tipy 11
Poslední tipující: zde.neck, jenommarie, Psavec, mkinka, Malá mořská víla, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přiznám se..
ta mluva je zajímavá
a překladač snad uvnitř mě..
nabral a ráda jsem jí četla.:)

01.07.2023 11:49:45 | jenommarie

Zahuštená dimenze času ;) ...jsem ráda, že jsem tvou tvorbu objevila Pablo

01.07.2023 08:20:32 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí