Úžina v průlivu

Úžina v průlivu

Slzy pradlen pozítří už tryskaly

tekou zrána

tekou i mízou šeříků

skleněná jezera a kašny citů

past prstenů vymodlených

na šedí polepené oměje

ty krášlí lososí růž

tu smolnou dřímotu 

i raná ratolest s krásou srostla

ač vyhasínala

ti tvorové ze slz patřili na totemy

vznosně pršelo a pláč ten

prahl - ujídal moudro 

rozvzpomeň se !

kde bystřiny na líci lomily vrásky ?

nemyté a nezasnoubené ?

chvíli nedýchej a příjde potopa

to pradleny probudily na svých tvářích

studnu radosti  

tekoucí jitrem...

 

Autor Pablo Kral, 01.07.2023
Přečteno 60x
Tipy 9
Poslední tipující: Frr, mkinka, šerý, Psavec, Sonador
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí