Absinth

Absinth

Anotace: ...jako trpká kapka, padající do bezedné propasti.

V tichých chvílích, kdy všechno kolem spí
Vnímám jen prázdnotu, jsem pouhý návštěvník
Vidím jen stíny, v nichž život se ztrácí
Jsem jen otrokem vlastní duše? Jen nešťastný básník?

V hlubokém údolí temnoty stojím
Absinth v mých rukou, v něm duše se topí
Mlhy hořkosti v srdci plápolají
A v ničem smysl marně hledají

Jsem poutníkem beznaděje, ztraceným duchem
V moři trápení, myšlenkovým ruchem
V absinthové lázni, v ní ztracené sny
Které vybledly, rozplynuly se, nedobytny

Mé srdce krvácí, zahalené v mlze
Nikde nevidím naděje, jen samota a tma
Absinth v mé krvi požívá své moci
A já bezmocně bojuji s temnotou noční

Přestože teď je můj svět plný melancholie
Věřím, že vnitřní světlo se z rána probudí
Z oparu deprese se vymaním myšlenkou
že snad absinth stane se jen temnou vzpomínkou...
Autor MysticB, 03.07.2023
Přečteno 84x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Marten, Psavec, zde.neck, Žluťák, MatyhoZmaty
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Básník by se sám básníkem nazývat neměl, ale měl by jím být uznán a nazván. Krom toho rytmus... Omlouvám se, ale ten tu naprosto nevidím. Ani pravidelnost stopy, metra, dokonale nic. Ani kdo ví jaký jinotaj. Já nevím lidi... Copak je to tak těžké naučit se alespoň základy poetické tvorby?

03.07.2023 17:10:15 | Alegra

..zvláštní rytmus...asi absintovej...;-)jinak dobrý blues...

03.07.2023 17:05:00 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí