Herba sacralis

Herba sacralis

Stvoly jak nůše neplnoletých bezinek

roní tělnatou barvitost zeleně

ty bereš lázeň pod chvěním průduchů

a mechová rozcestí cítí brázdy vzorů 

 

kdy seberem tu sukovitou modlu vší země ?

až vratiče se ustrnou a padne cit jak višeň ?

proč už nekrvácíš jak mitra čarovných váz ?

a pomni zda spánek zadost milencům činí ?

 

Stéblo řezem vniká v ústa šalmají

dní ubývá a jeřabina líbá vláhu východu

tón do hlubin noří hrtan kaštanový

nemlčeli dost a býlí nezkropili slzami

 

    

Autor Pablo Kral, 03.07.2023
Přečteno 95x
Tipy 16
Poslední tipující: Lesní žínka, mkinka, Vivien, Sonador, Fialový metal, zde.neck, kudlankaW, šerý, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádhera...!

16.01.2024 12:54:34 | Lesní žínka

moc se mi líbí ST* prosím-ukládám, si ji do "nezabudných" ST*

03.07.2023 23:28:35 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí