Úsměv nebožtíka.

Úsměv nebožtíka.

Nelkejte, lidé, přátelé milí,

netřeba žádných, falešných slzí.

Není už, komu byste se zalíbili,

a námaha marná, vždycky mrzí.

 

Již jen to, že se dostavíte,

hrst prsti na rakev nasypat,

je důkaz, jak rádi se přesvědčíte,

že už jsem odešel na věčnost spát.

 

Tak už to víte a máte to sichr,

na věčné pláně jsem vyrazil.

Prohánět budu se po nich, jak vichr:

jen abych k tomu měl dostatek sil.

 

Říká se, prý, že duše je věčná,

pak, zřejmě ji síla nepochybí.

Pláně jsou širé, nebude přebytečná,

tam, kde není žádné ale, žádné kdyby.

Autor Kan, 05.07.2023
Přečteno 78x
Tipy 14
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, Stanislav32, Marten, Psavec, Marťas9, Caliéry, Ondra, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každý ten úsměv jednou bude mít...
Hezky pojaté, ráda jsem četla, Kane

06.07.2023 13:30:54 | Emily Říhová

Emily, děkuji i za komentář.

06.07.2023 19:02:38 | Kan

Velmi hezké. Standa

05.07.2023 16:45:10 | Stanislav32

Děkuji, děkuji i za komentář. :-))

05.07.2023 19:14:19 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí