Potulní herci.

Potulní herci.

Anotace: Inspirováno četbou středověké poezie

Potulní herci, to chamraď je neduživá,

kdo zná je, tomu se nediví,

věčně jim hlady v břiše zpívá;

kdo ví, zda Múza je uživí ?

 

Rozedrané kalhoty, v botě díra,

chatrný kabát, plíživý noční chlad.

Nikdy své myšlenky neposbírá,

ten, kdo žízní a stále má hlad.

 

Jen pojďte mí přátelé milí,

jen sedněte, já pozvu vás,

berte si, abyste se nasytili,

pijte; kdy budete moci zas ?

 

Potulní herci jsou chamraď neduživá,

kdo zná je, tomu se nediví.

Autor Kan, 09.07.2023
Přečteno 71x
Tipy 21
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Malá mořská víla, šerý, Tvbm, mkinka, danaska, Krahujec, Stanislav32, Psavec, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, František Nedvěd měl též hezkou písničku Kočovní herci. Standa

09.07.2023 21:01:03 | Stanislav32

Znám. Děkuji za komentář. :-))

09.07.2023 21:11:39 | Kan

..něco jako dneska seriálový...;-)hérci a hérky..

09.07.2023 14:48:05 | Marten

:-)).Díky za komentář.

09.07.2023 19:00:33 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí