Obrazy.

Obrazy.

S obrazu schází,

jak šelma dravá,

jak chřestýš se plazí,

úsměvy nerozdává.

 

Podivný obraz ženy

ve starém rámu;

dříve byl pozlacený;

zdobil tu dámu.

 

Vítr se opřel do strání,

na nebi blesky zahořely.

Z domu se ozývá volání,

hlas je rozechvělý.

 

Ta z obrazu postava,

mohutní a sílí.

V nás roste obava,

…ta postava šílí.

 

Nelidsky řve a soucit mámí,

divě se válí po podlaze,

a krásná tvář na obraze,

stejně rychle stárne s námi.

Autor Kan, 12.07.2023
Přečteno 75x
Tipy 15
Poslední tipující: Kubíno, Iva Husárková, Stanislav32, Psavec, Koala, šerý, Žluťák, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělý! Parádní nápad i to ostatní...

12.07.2023 14:43:12 | Koala

To jsem rád. Děkuji za komentář. :-))

12.07.2023 15:50:58 | Kan

I věci a lidské tváře, pod mejkapem barvy malíře stárnou.
Už jen "zamilovaní" kupci na aukcích, po nich bezhlavě prahnou.

12.07.2023 13:44:26 | šerý

To pro krásu starých obrazů. Děkuji za komentář. :-))

12.07.2023 14:08:45 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí