Sonet včelího ráje

Sonet včelího ráje

 

tak jen smutně šumět umí

bory širé ráje není

hlukem doby v hlavě hučí

voda spěchá ku prameni

 

pilně nese světa tíhu

od květu ke květu sedá

k smrti se dřít v to má víru

ošidit se život nedá

 

zůstalo stát srdce v těle

smutně bzučí včela k včele

moudře praví jejich matka

jedna včela v žití vratká

v společenstvu naše síla

v druhu druh pak neumírá

 

Autor Uličný, 13.07.2023
Přečteno 148x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Stanislav32, šerý, Fialový metal, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí