Vědeckotechnický revolucionář

Vědeckotechnický revolucionář

Poštovní holub ze severu Čech
v práci měl léta samý shon a spěch.
Činil se od úsvitu k slunka západu,
přesto byl chudák stará nějak pozadu.
.
Jednou pak nad meandrem řeky Labe
zjistil, že už mu z toho asi hrabe.
Zrovna když přemítal zda právě neumírá,
narazil na černého hi-tech netopýra.
.
Ve vzduchu nad ním letěl zvon
a na něm seděl opeřený flíček.
Modří už vědí - ano, byl to sýček,
co řídil netopýří dron.
.
A chudák holub z posledních svých sil
o doručení sýčka poprosil
a s tělem svým pak tiše k zemi kles
a s duší svou se vydal do nebes.
.
A tak dodržel dané slovo sýc
a jeho list zanes do Lovosic.
.
A jakým poučením tato bajka sluje?
Nestíhá, kdo technický pokrok ignoruje.

Autor TRlVlUS, 14.07.2023
Přečteno 96x
Tipy 2
Poslední tipující: kozorožka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí