Srdečně

Srdečně

Lidé z hor jsou blíž nebi
Možná proto staví kříže na vrcholech
Na oslavu spojení s bohem

V nížinách máme kostely
Kaple
A boží muka
Uprostřed lánů obilí
Sadů obtěžkaných ovocem
I na krajích dávno neprošlapaných cest
Snad proto
Aby byl každý rok požehnaný úrodou

Bohatství se propsalo do tváří
Výrazů
Držení těla
I rukou
Které pozvednou skleničky vyfoukané v horách
S jistotou
Bez bázně z rozbití

Nemám v genech hnědé oči horalů
Překvapí mě červnové zbytky sněhu
Ukryté ve stínech
I srdečnost a vřelost
Které mně v genech moji předci z rovin
Nepředali
A kterým jsem se nenaučila
Ani k lidem
Ani k bohu
Autor její alter ego, 16.07.2023
Přečteno 109x
Tipy 14
Poslední tipující: Edina Elwes, Koala, Penemue, Lacosta1, Lioness, jort1, Sonador, Vivien, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle mě bavilo číst. Super námět... :)

12.09.2023 16:33:25 | Koala

...i bázeň má odlesk křišťálu

17.07.2023 14:41:26 | jort1

Však i tak se dá .. k sobě

16.07.2023 22:34:30 | Vivien

Dílko neotřelé. Já kvituji, vřele *

16.07.2023 22:08:40 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí