Balada o posledním vulkánu

Balada o posledním vulkánu

Mlčky taju pod blůzou z květů pryšce

rozpouštím se v chrámu pro nezvané

peřeje ztrácejí zrak a řeřavě zavíjí

turbulence kol vlhkých žil, kol růží

co lepí je rosa na dřeň křišťálovou

*


Teď sopky pokašlávají a rodí se žal

ale já nemám ani nesvatou tu minutu

co v mlází nezralosti víská plačtivá nebesa

*


Však uslyšet rázy jak okovy padají

šuškají-li tu modrásci o poryvech

hnětu ústy děravé přísliby živých

a kol hustá zem z obsidiánu hoří

i v pěsti oblázek vzplanul vzlínaje

vibrují i řetězce molekul pohlazení

a já už v objetí krajty sčítám jen polibky

*


Mlčením nalézám srdečních komor tep

tvé klíčky ramen toužebně lnou se

podané ruce v moci vln v trávě té

voda živá svěcená létem v tůni

páří se ach skrápěje naše čela slzou

a my kořeje se těm minutám svatým

jak nuncius na dvoře kurfiřta sopek

vposled vdechnem spolu to kvítí ryzí

i výdech v lásce proplyne do ticha

konečně

mlčky ... ... ...

Autor Pablo Kral, 23.07.2023
Přečteno 57x
Tipy 5
Poslední tipující: Sonador, mkinka, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

řetězec molekul pohlazení... !*

24.07.2023 10:44:57 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí