kam kráčíš, pane?

kam kráčíš, pane?

Anotace: o cestě poslepu

my omámeni bůhvíčím
dupeme do strání
až na vrcholy hradů,
co vystavěli z bláta,
každý z nás tolik chvátá,
než popadáme k zemi
s těžkou otravou krve.

tam za oponou z hadrů
už dál na výběr není,
tak jako bylo prve,
tady už se jen křičí
jako o překot,
nebe nám padá na zem,
ačkoliv není ničí
a svatí přicházejí
i když to není vhod.

zmíráme příliš brzy,
když už se skorem dozvíme,
kam kráčí slepí starci
a ovdovělí psovodi,
kam nese voda burlaky,
kam vlastně všichni kráčíme,
když zavíráme oči,
tady už se jen křičí
a možná dějí zázraky.

svatí nám nejdou vhod.
Autor grygaruv atelier, 28.03.2007
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vědět od slova vím...vědění....zvědět od zvěd,vyzvědět....popř.zvídavost....měla jsem dojem,že vědět by bylo vhodnější

29.03.2007 21:33:00 | Harr

moc dobré :)

29.03.2007 20:35:00 | Ondrášek

Velmi dobře postaveno..jen jedno mě trochu zarazilo....chceš vědět nebo zvědět...?

28.03.2007 22:11:00 | Harr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí