Kam to jen spějeme

Kam to jen spějeme

Naše cesty mohou být křivolaké 

Lásky a přátelství pomíjivé

Vztahy křehké a všelijaké

A ne vždy je vše spravedlivé

 

Upřímnost se z nás vytrácí

Dobrota a laskavost mizí 

Lež se bohužel vyplácí 

A jeden druhému z očí zmizí

 

Životy naše bohužel peníze řídí 

Kdo je nemá, na samé dno spadne

A kdo je má, ten těžko uvidí

Jak chudý ze dne na den vadne

 

Každý má pro druhé rad plnou hubu

Před vlastním prahem však nikdo nezametá

Jeden druhému přeje jenom záhubu

Doufám, že už brzy bude konec světa

 

Celá naše planeta jenom se trápí

Člověk se tu roztáhl a neumí přestat

Příroda v asfaltové džungli se utápí

A rozvoj lidstva ne a ne ustat 

 

Kam jenom spějeme, co nás ještě čeká

Jaderná válka nebo něco horšího

Těm mocným nahoře krev po rukou stéká

A nevidí na tom vůbec nic zvláštního 

 

Čeho si dnes člověk může vážit

Když i matka svému dítěti ublíží

Chtěl bych už konečně v pekle se smažit

Nebo se raději na vše dívat zpoza mříží.

Autor fisus, 26.07.2023
Přečteno 53x
Tipy 7
Poslední tipující: Lighter, Psavec, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí