Help stone!

Help stone!




 

Krumpáč a bič 

jak z Indiana Jonese 

na cestě pod zem 

čelovku u pasu 

a pásek kolem hlavy 

 

sjíždím pohledem 

a pak i celá 

do útrob podsebití 

 

v kapse tři silicity 

už není zbytí 

přiznat si že cesta zpátky 

nevede jinudy 

než přes pohádky 

 

Bylo nebylo 

pod podsebitím se mydlilo 

pár lapků chlápků 

s rytíři 

 

kdo vyhrál? 

na koho namířit teď 

srdce hradní paní 

když zelená noří se 

za svítání 

do bezedné studny proklaté? 

 

Já topím se 

dnes za ní 

láskou rozervaná 

 

Třeba tam na dně 

najdu srdce pána 

s náručí věkovitě pevnou 

 

Bič, krumpáč a odvaha 

jdou se mnou 

 

Čelovka zhasla 

zelená tma mi oči uzavřela 

 

Help stone! 

 

poslední slova v mysli zněla 

od zítra budou již dvě 

dámy z brčálu 

popíjet v hradním lokálu 

a kropit smutky konví slzí 

 

Lapka či rytíř snad už přijde brzy 

či prostý turista 

kamenné lože nachystá 

a počká na svou vyvolenou 

bez zášti, lsti a strachu 

vysloví třikrát Buď mou ženou 

 

přijme tak za svůj osud její 

prach prachu 

na věky 

pohádky vyprávějí 

 

polibek pouhý z touhy po objetí 

 

my dva 

a kupa dětí 

a bič a krumpáč visí na zdi 

zelený portrét hradní paní 

žalostný příběh 

na uspání 

 

Protírám oči rozespalé 

pod stromem usnula jsem v sadě 

nade mnou obří

bašty 

Helfštýna 

 

sen 

 

koho by mělo zajímat 

že v kapse mám tři silicity? 

 

jeden jsem já 

jeden je osud 

a další jsi ty 

 

 

Autor IkkarisKa, 27.07.2023
Přečteno 80x
Tipy 11
Poslední tipující: BArBArKO, kozorožka, Sonador, Psavec, Fialový metal, mkinka, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dopr... to je prefektní!*

tady je něco opravdu už hodně špatně, jak tohle může mít jen 7 tipů? a okopírovaný, ukradený a ještě k tomu špatný texty víc?!

28.07.2023 19:00:58 | Sonador

Kliiiid, Katynko :-D ale rozřehtalas mě

28.07.2023 19:08:50 | IkkarisKa

:D to je dobře! ..neboj, su klidná, ale napsat jsem to musela;)

28.07.2023 19:17:14 | Sonador

No to musela :-) děkuju.

28.07.2023 19:22:19 | IkkarisKa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí