Strašák

Strašák

Temná noc, měsíc za mraky se skrývá

Je to snad smrtka, kdo nademnou se kývá?

Kdepak, to jen strašák ďábelsky se usmívá

Očima prázdnýma pozorně se dívá

 

Pole je obrovské, na konec nevidím

Déšť padá v provazech, vůbec ho necítím

Který směr vybrat, to vůbec netuším

Náhle však smích v temnotě uslyším

 

Je to ten strašák, co hraje si se mnou?

Že by snad skrýval svou duši černou?

Vždyť přeci nežije, je jen maketou věrnou

Nebo se mýlím a démon zúčtuje se mnou

 

Strašák se hýbe a sestupuje na zem

Nemohu pohnout se, on u mě je rázem

Jak je to možné, copak jsem blázen?

A všemi smysly jsem možná zrazen

 

Vyber si cestu, po které chceš jít

Dostaneš vše, o čem teď můžeš jen snít

Nebo tu zůstat a spravedlnost ctít

Pak ale půjdeš, tam dolů hnít

 

Nebudu utíkat do falešných snů

Musím si odpykat hříchy svých dnů

Cítím už dotek od všech těch ostnů

A věčným spánkem teď navždy usnu

Autor fisus, 30.07.2023
Přečteno 86x
Tipy 8
Poslední tipující: zde.neck, mkinka, Psavec, Anfádis, Žluťák, Penemue, BArBArKO
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí