Perspektíva

Perspektíva

 

 

 

                      PERSPEKTÍVA

 

 

 Dlhodobá perspektíva 

 zaručuje Zemi mier, 

 skrýva mnohé pozitíva, 

 pre spoločnosť správny smer.

 

 Nerátať len dnešný zisk, 

 aj skromnosti potreba, 

 s triezvym umom pevný stisk, 

 ďalších škôd nám netreba.

 

 Zrátať klady, zápory, 

 či Zem výhodné drancovať, 

 predstaviť si nápory, 

 čo ľudstvom budú lomcovať.

 

 Obdivovať hodnoty 

 odjakživa vznešené, 

 v bezbrannosti nahoty, 

 budúcnosťou liečené.

 

 Nestačia len frázy, gestá, 

 tie k ničomu nevedú, 

 ku priepasti táto cesta, 

 do záhuby povedú.

 

 Spomínať na hrôzy vojny, 

 nedopustiť viac ten jav, 

 politici, spolok zbojný, 

 pohŕdaním obísť zjav.

 

 Nebojácny hrdina

 silných stránok vedomý, 

 sotva prejde hodina, 

 kšeftuje vo svedomí.

 

 Mazať veľké rozdiely, 

 chudobným už nebrať viac, 

 deliť sa o podiely, 

 aj ostatným dopriať chtiac.

 

 Vyzdvihovať hrdinov, 

 skutočných, nie fiktívnych, 

 s deťmi, celou rodinou, 

 podporovať aktívnych.

 

 Zanechať Zem potomkom 

 v čo najlepšom možnom stave, 

 nenažraným pohrobkom 

 prestať tlieskať k večnej sláve.

 

 Investovať do zdravia, 

 neprepínať vlastné sily, 

 vzťahy, čo nás uzdravia 

 naprávať vo vhodnej chvíli.

 

 Spolužitie etické 

 k prosperite pomôže 

 a myslenie kritické 

 zlo raz navždy premôže.

 

Autor Peter35, 03.08.2023
Přečteno 70x
Tipy 9
Poslední tipující: IronDodo, Bufik, Žluťák, mkinka, Psavec, Zoroaster
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle by měli přednášet Putinovi
každé rano před snídaní,
dokud nedojde mu jeho činů následek,
bude bez snídaně i bez děvek!:)
Super!

03.08.2023 22:38:14 | Žluťák

Presne tak a svet by hneď vyzeral inak, ďakujem.

04.08.2023 06:21:31 | Peter35

Není nad pozitivní přímočarost, tedy pro běžného čtenáře, tak jsem zvědav, zda se bude líbit.

03.08.2023 18:28:22 | Zoroaster

Ďakujem krásne za pochvalu.

04.08.2023 06:21:55 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí