Ohlédnutí

Ohlédnutí

Jak těžko vstoupit
do řeky zapomění
a proti proudu stále
svojí loďku hnát.
.
Cos míval rád,
to už tu přece dávno není,
co s břehem odplouvá
se pokoušíš mít rád.
.
Stokrát si říkej:
'Nebuď blázen',
stokrát si v duchu vyčítej,
.
co všechno nechals ležet ladem,
a po stoprvní znaven chladem
zmateně pryč zas utíkej,
.
než tě tvůj rozum dohoní
a začne křičet z plných plic,
že slova přece nejsou nic
.
a misku s kvítky jabloní
už dlouho nikdo nedolil,
.
že suché květy nevoní
a že je průvan rozdrolil.

Autor TRlVlUS, 14.08.2023
Přečteno 81x
Tipy 17
Poslední tipující: Jan Kacíř, Marťas9, cappuccinogirl, Psavec, Marten, Žluťák, Sonador, IronDodo, sarka, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Stokrát si budu ...
Každé pondělní ráno ...
Než rozum vystřelí ...
Nám oči z důlků.
***
Ať se Ti daří.

14.08.2023 09:04:29 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí