Vzpomínka

Vzpomínka

Kdo řekl nám, že křídla máme
a zakázal nám na ně věřit?
Dal do rukou šperk s drahokamem
a uzamkl ho za sto dveří?
.
A k čemu jsou nám cesty zpět,
když před nimi se dálky klenou.
Z cizího hnízda vyletět,
na smutky druhých zapomenout.
.
Kde protíná se země s nebem,
sluneční křížek do dlaní si vem.
A svět ti teplým, popraskaným chlebem,
bolestmi zavoní. Zavoní domovem.

Autor TRlVlUS, 18.08.2023
Přečteno 90x
Tipy 20
Poslední tipující: Kan, Caliéry, Marten, RadekČ, cappuccinogirl, mkinka, Marry31, Ophelia81, Sonador, kozorožka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuju.

18.08.2023 21:00:23 | TRlVlUS

Tak to je nádherný vyznání. Ne pro ženskou, ale pro život sám! Úžas!

18.08.2023 13:13:10 | cappuccinogirl

Supr....To zavoní domovem..to zní tak krásně.

18.08.2023 11:19:37 | mkinka

Úžasné, ráda jsem četla

18.08.2023 11:10:40 | Marry31

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí