Ó ...

Ó ...

Anotace: -

Ó ...

Strom zelený, luna vychodiaca,
rieky, spievajúce splavy,
náruč ženy, keď padám od únavy
láska ľúbezná pri mne spiaca.

Krása Venuši v závaloch rozvalín,
uzol posledná stuha šatu
padajúci do tmy a do závratu,
mramor vrátený v lono hlín.

Stĺpy pochované, klenby zlámané
spomienky zaskočené vrhnuté do hrobu
popol rozviaty v rozbitú nádobu
dorezané prázdne dlane.

To všetko vo mne je, ako jadro v orechu
éterický sen, keď túži muž
krútňava chudobných múz
žijúca, nahá a bez hriechu.

Autor IronDodo, 18.08.2023
Přečteno 48x
Tipy 11
Poslední tipující: Alala, Kan, mkinka, šerý, Ophelia81, Anfádis, Alci, Žluťák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo.

18.08.2023 11:52:58 | mkinka

Opravdu za mě krásná poezie. Zručně a harmonicky kladené verše. Taky verš "... mramor vrátený v lono hlín." Hmm*

18.08.2023 11:52:11 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí