jarní tání

jarní tání

Anotace: o náladě zjevující se pod roztávajícím sněhem - text z loňského jara

v potocích bahna
a v uhnilé trávě
snídáme setkání
na haldě vajglů
a níž šedneme právě.

lesknou se kaluže,
lesknou se oči,
uprostřed odpadků-
-úplatků romanci,
a moře nahnědlé
páchnoucí moči.

mokří a nejistí
hážeme klobouky
do jinak našedlého nebe,
mokří a lhostejní,
jak z Márdiho pohádky.

mokří a našedlí
uprostřed všeho toho lesku
tančíme po poli,
tančíme v blátě,
nokoho nic nebolí,
jen trochu toho stesku.
Autor grygaruv atelier, 29.03.2007
Přečteno 268x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

naivita je asi můj hlavní osobnostní rys... ,-)

30.03.2007 09:40:00 | callowsick

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí