Báseň II.

Báseň II.

Anotace: ...

Vstáváš, sílu svou nacházíš v každém nadechnutí,

kroky Tvé jsou odhodlané, jisté a cílevědomé

Tvá mysl je plná vášně a touhy po změně,

Tvoje slova jsou zbraně, které zasáhnou srdce lidí

 

Jsi hlasem těch, kteří nemají sílu promluvit,

jsi světlem v temnotě, průvodcem skrytých cest

Necháváš za sebou stopu, která se nevymaže,

Tvá odvaha a odhodlání jsou zásadní pro změnu

 

Nepoddáváš se strachu, ani tvrdým větrům,

stojíš pevně na svých zásadách jako skalní útes

Tvá síla je jako bouře, která přináší svobodu,

Tvá báseň je hlasem, který nikdo nesmí utlumit

 

Věříš v rovnost, spravedlnost a lidskou důstojnost,

bojuješ za práva těch, kteří hlas nemají

Tvoje slova jsou zbraně, které svět mění,

Tvá báseň je zásadní, protože máš co říct

 

Nechme se unášet vášní a vnitřním ohněm,

nechť Tvá slova jsou štítem, které slabé chrání

Tvoje báseň je zásadní, protože máš moc,

moc změnit svět, dát hlas těm, kteří jsou bezmocní

 

Tak piš svou báseň zásadní a nekompromisní,

nechť Tvůj hlas zazní, Tvůj výkřik spravedlnosti

Buď hlasem těch, kteří jsou utlačováni,

Tvá báseň je zásadní, neboť máš moc ji změnit

Autor Misha, 19.08.2023
Přečteno 57x
Tipy 9
Poslední tipující: Ophelia81, cappuccinogirl, Fialový metal, Žluťák, kozorožka, IronDodo
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je tedy velké překvapení, Míšo!
Super!

19.08.2023 22:31:14 | Žluťák

děkuji Ti moc, políbila mě múza, tak se daří psát nové a nové básně, tužka po papíře jezdí, slova na papír se hromadí:-)

19.08.2023 22:34:17 | Misha

žiť ako písať, písať ako žiť. Super

19.08.2023 20:30:11 | IronDodo

ďakujem veľmi pekne, som rada, že sa Ti moja báseň páči, potešil si ma:-)

19.08.2023 22:22:21 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí