Půlnoční baldachýn

Půlnoční baldachýn

Pach koní a spálených mostů

povznáší tě v bunkru z šedin

po rtu stéká slané tušení

a srdcové eso dubovým stolem 

propadlo a pluje do neznáma...

Poštolky hasí žízeň ve svatých knihách

ty šeptáš jen o řekách a nic víc

průramky skal komponují 

marš na loučení se svitem Vegy...

 


Ódér spocených grošáků voní

jak tvá víčka uzavřená půlnocí

kouř stoupá pod hadonošem

stékají kadeře do temnot potoků

ta chuť moře zachvátila tvé oči

a bridž hraješ sama se sebou

padl list a poledne je to tam

odejdeš tam kde není těsno?

toky magmatu líbáš jak zvony

co bijí splašeným srdcem

sbohem dáváš hvězdám všem

sbohem a ať je po vašem

Vego! Sviť nám tajnosnubně! 

že si krásně lžem...

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 26.08.2023
Přečteno 70x
Tipy 13
Poslední tipující: Marťas9, mkinka, IronDodo, RadekČ, Ophelia81, Fialový metal, Psavec, IkkarisKa
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je něco. Vychrlení jedním dechem

26.08.2023 21:51:51 | IkkarisKa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí