Tulipány

Tulipány

Anotace: -

 

Vo váze tulipány
kvety čisté,
stolík maľovaný
srdce v liste.

Svetlo a čas
kántri, podkopáva
vstúpili medzi nás.
To sa občas stáva!

Bez masky, človeče!
Zvyšujem stávku.
Za peniaz - bezpečie!
Karty na objednávku.

Za posledný peniaz, dva malé stoly.
Kávu, pohár zmrzliny!
Z hostí čo tam boli
pykal som jediný.

Chcem hlavu dvihnúť- hneď,
čoby váham so životom
myslieť na voňavý kvet,
iba dnes, nie zajtra ani nikdy potom.

Zas slnko nazerá cez ramená
neprehľadnej stráni.
Hlávka sklonená,
mŕtve tulipány.

 

 

 

 

 

Autor IronDodo, 28.08.2023
Přečteno 79x
Tipy 11
Poslední tipující: jenommarie, Psavec, Ophelia81, Fialový metal, Žluťák, RadekČ, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí