Jan

Jan

Zvěstoval lidem Boží lásku,
nabádal, ať se kají z vin.
S lasturou, připlou na opasku,
dnes míří rukou na Petřín.
.
Ač za dne rozhlednu tam vidí,
v noci vždy se mu zjevuje
nad vrchem záře světla lidí,
které tma nepohlcuje.
.
Tak na nás od pilíře shlíží,
aby nám vydal svědectví
o změně, která prý se blíží.
A nad ním zlatý kříž se skví.
.
I když už vodou neomývá,
Jordánem Prahy hříchy spějí.
S křížem se na nás shora dívá,
v němž stojí: Ecce Agnus Dei.

 

Jan Krtitel, Karluv most

Autor TRlVlUS, 29.08.2023
Přečteno 157x
Tipy 7
Poslední tipující: Sonador, kozorožka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí