Kam ideš človeče

Kam ideš človeče

Anotace: -

 

Kam ideš človeče

Výstup na stoličku
oboma nohami.
Ucítiš prázdno!
Krátky zášklb hlavy
olovnica, ktorá padá.

Nevzdávaj to človeče!

Vyštvali ťa z raja
potomok Adama.
Zatlačia ti oči
nedočkavý,
kladú mince na viečka.

Prečo plačeš človeče!

Vraj pre blaho
pre teplé miestečká.
Drž sa len zeme
niekto tam hore,
ťa má rád.

Na čo myslíš človeče?

Radovánky, silu zbraní
ako zbohatnúť, ako zabiť.
Vládnuť, ako si získať svet,
ako zmúdrieť vekom,
ako nájsť v otázke odpoveď.

Kam, to ideš človeče?

Autor IronDodo, 30.08.2023
Přečteno 135x
Tipy 10
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, RadekČ, Ophelia81, Žluťák, Alala, Psavec, Bufik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí