Odstíny ticha

Odstíny ticha

Jak tempery na paletě
prohlížím odstíny ticha.
A na okamžik - k cigaretě -
chce se mi je spolu míchat.

Ticho, co v něm ptáci křičí,
s tichem osamělejch nádraží.
A stopy srnek na jehličí
se v katedrále odráží.

Noc sanitkou proříznutá,
poslední okno na sídlišti.
Z podpatků dáma cestou zutá.
Opona stoupá na jevišti.

Ticho, co zbyde po vzpomínce.
Klid, za kterým se vracíš domů.
Prázdno kapsy, kde došly mince,
a puklá srdce starých zvonů.

Kolik je odstínů ticha?
Na tom přece nezáleží,
ve všech z nich se dobře dýchá.
Až na jedno – když rakev leží.

Autor Houslistka, 31.08.2023
Přečteno 148x
Tipy 20
Poslední tipující: Floutkovskij, mkinka, Koala, Emily Říhová, narra peregrini, jort1, Psavec, Bufik, Marťas9, RadekČ, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je fajn..

27.10.2023 22:03:34 | Floutkovskij

Moc hezký dílo. Ticho je občas skvělý...

12.09.2023 18:04:49 | Koala

Nádhera, dotkla se, děkuji:)

02.09.2023 22:18:38 | Emily Říhová

Super, moc pěkná!

31.08.2023 07:52:45 | Žluťák

Svět je čím dál hlučnější... možná to opravdové ticho je jen v té rakví.

31.08.2023 07:11:26 | Jiří I.Zahradník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí