Cestou z knihovny

Cestou z knihovny

Deštěm nabalzamovaná dlažba
v uličce polepené tmou
násobí zvuk mých kroků.
.
Rozpuklá dlažební kostka.
Ještě je v řadě s ostatními.
Drolí se z poslední rány.
.
Obličeje, orosené mrholením,
probouzí až ostré zvonění
převozníka mezi světy.
.
Hlavám, strnule skloněným,
slouží mlčenlivou mši
mezi stanicemi.
.
Ticho všech osvícených
ruší jediná dívka
bez mobilu.
.
Za zavřenými víčky
brouká si Cohenovu Suzanne,
co jsem právě nalistoval.

 

Autor TRlVlUS, 01.09.2023
Přečteno 114x
Tipy 17
Poslední tipující: Fialový metal, narra peregrini, jitoush, sarka, Marten, Psavec, Žluťák, Ophelia81, Kaňka, kozorožka, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí