Ať je navždy slunce

Ať je navždy slunce

Anotace: Ještě jedna básnička na motivy známé ruské písně :-)

Na papíře modré nebe
A na něm žluté slunce
Kresba krásná, prostá
Jednoho malého chlapce

Kresbu svoji namaloval
V barvách jasných
A do rohu napsal pár slov
Milých a krásných

Ať je navždy nebe
Ať je navždy slunce
Ať je navždy máma
Ať jsem navždy já

I když mi bude spousta let
Mé srdce ohlédne se zpět
A bude opakovat znova
Ta krásná a prostá slova

Ať je navždy nebe
Ať je navždy slunce
Ať je navždy máma
Ať jsem navždy já

Slyšte všichni mocní
Válka je můra noční
Zmučení lidé strádají
Jejich rty k nebi šeptají

Ať je navždy nebe
Ať je navždy slunce
Ať je navždy máma
Ať jsem navždy já

5 - Ostrovsky. May the Sun Always Shine! Gergiev (2014) - YouTube

 

Autor kozorožka, 04.09.2023
Přečteno 73x
Tipy 15
Poslední tipující: Ondra, Bufik, MatyhoZmaty, IronDodo, Psavec, Anfádis, Fialový metal, Lighter, Žluťák, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, taky mám ještě tuhle vzpomínku:)

04.09.2023 20:00:17 | Žluťák

Děkuji Ti

04.09.2023 21:32:02 | kozorožka

Děkuji za toto. Vzpomínám si, jak jsme zpívali ve škole. Naskočilo mi to ihned.
Je to součástí našeho dětství.

04.09.2023 19:43:28 | mkinka

Ano. A na mě stále silně působí, je taková plná citu. Když jsem doma sama, tak si ji občas zpívám :-)

04.09.2023 21:31:44 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí