Sen o jednom divokém mejdanu

Sen o jednom divokém mejdanu

Paul Gaugin
má Ibalgin
A van Gogh
streptokok.
.
Henri de Toulouse-Lautrec
požádal přítomné o crack
a Auguste Renoir
neopouští pisoár.
.
Hieronymus Bosch
vyzvrátil hrudní koš,
takže i Claude Monet
Boschem bude vonět.
.
Naštěstí Cézanne s Manetem
křičeli "My to zametem!"
Chvíli hledali Mattise,
než na ně bafnul "Tady sem!"
.
Po jejich divokém slavení
celičké roubené stavení
druhý den seznalo proměny.
Tak vzniklo abstraktní umění.

Autor TRlVlUS, 07.09.2023
Přečteno 138x
Tipy 9
Poslední tipující: kozorožka, Marten, Alci, Anfádis, Psavec, Ophelia81, Žluťák, Kan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je fakt skvěle vymyšlený... tleskám...i proto, že mi konečně někdo vysvětlil, proč tady máme ABSTRAKCI!!! :-):-):-)
Jen dodatek...já jsem pro Toyen, ale to byla surrealistka :-)

07.09.2023 11:47:46 | cappuccinogirl

Krom první sloky je to strašná prdel, tak úsměv.

07.09.2023 10:21:08 | Matahaja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí