Rozmarné září

Rozmarné září

Rozbila skleněné oči babího léta

se střepy sténaje nářkem bloudila nocí

oslepila melancholický tyrkys jezer

i exploze žhnoucích táboráků v dlaních

 

Naděje doutná v bezesných tvarech 

a marnivá rána střídají tváře nemyté

popojdi kradmo a úsměv útesu shoří

jak hrdliček stopy vzduchem letící 

 

Protlačila temenem myšlenku na mír

ztracený v houštinách slibů zářijových

přetekl pohár a čekanka rozkvetla

v pokloně dlela nezkrotná roční doba

 

Povznesen teď vyčistím lafetu děla

a nechám si o tobě léto jen zdát

dáváš mi v srdce mé víc než jsi chtěla

za boha bitev teď můžeš se vdát  

Autor Pablo Kral, 15.09.2023
Přečteno 56x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Pittoresque, Anfádis, CULIKATÁ, narra peregrini, Kaňka, RadekČ, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

20.09.2023 08:47:20 | mkinka

Moc pěkné!

19.09.2023 22:15:07 | Pittoresque

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí