K narozeninám Lukášovi

K narozeninám Lukášovi

Anotace: Z deníků 2023

Nemáš rád smutné básně.
Já vím.
Bolesti máš a cítíš
se občas děsně.

Život je s bolestí
a slzy dusí.
Roztroušená skleróza
duši obírá o radost.
Chtěl by jsi běhat,
ale nejde to.
Už přes patnáctý rok.

Tak jen pohladím
a bude líp.
Škoda, že nevoláme si
a smutek na Tebe si zvykl.

Bolestivé až do krve potíš básně.
Promiň.
Podívej se, že svítí slunce.

Objímám virtuálně na Tvé narozeniny.
Vzpomeň si na hromady básní.

Brečíme spolu,
ať den je lepší.

Na narozeniny
se přeci nemá brečet.
Ale jsi doma
a je vše povoleno.

Nemoc je hustá,
ale život , i když jiné
dá své jméno.

Směješ se,
že to slavit nebudeš.

Máš přeci mámu a tátu
a nejsi pro ně věc.

Krásný den
a ať i na podzim
máš sílu kvést.
Nevadí, že pryč je jaro.

Ty jsi má ze stálých hvězd.

Okovy nepohyblivosti
daly Ti šrám.

Vypiš se prosím.
Pod práh čistá slova posílám.

I po letech Tě ráda mám.

Luky je bezva kamarád.
Autor mkinka, 20.09.2023
Přečteno 73x
Tipy 22
Poslední tipující: Iva Husárková, Fialový metal, Marťas9, CULIKATÁ, Anfádis, Psavec, cappuccinogirl, Kaňka, Ondra, IronDodo, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rozumím, není to lehké mít postižení

24.09.2023 20:09:12 | Admirál

Děkuji za připojení a komentář k této osobní básničce.

24.09.2023 20:10:32 | mkinka

Určitě Lukyna potěšíš Jituško, také mu přeji vše nejlepší, snad si alespoň zamlsal.

20.09.2023 20:55:22 | CULIKATÁ

Vyřídím mu to draha,je to náš společný kamarád

20.09.2023 21:59:19 | mkinka

Objímám

20.09.2023 21:59:45 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí