Óda na Krtkův dort

Óda na Krtkův dort

Korpus ten hnědý, zákusku základ
krtek už tvoří si v norách svůj poklad
smetana z mračen je ušlehána
vršek jí zdobí čokoláda

Banány s dortem úzce jsou spjaté
v níži jsou dány a v půli sťaté
bohatý kréme, staniž se tělem
jen chvilka uplyne, a dort je sněden

Nebeská bašta, bájnou má chuť
v pekárně Olympské musel být zkut
kdo dortu odolá je lhář či zrádce
vždyť chutná tak skvěle
vždyť chutná tak sladce

Autor Mikuláš_Pine, 21.09.2023
Přečteno 91x
Tipy 8
Poslední tipující: Bufik, IronDodo, RadoRoh, Anfádis, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné a sladké

22.09.2023 00:03:01 | Bufik

Žena ho robí výborný

21.09.2023 21:26:24 | IronDodo

Mám raději dort ze zakysané smetany piškotů a ovoce, ale i ten krtkův se dá... Báseň pěkná.

21.09.2023 19:47:38 | RadoRoh

Je tak ten mám také nejraději

22.09.2023 00:02:48 | Bufik

Ano.nam

21.09.2023 14:52:12 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí