Vzpomínky

Vzpomínky

Anotace: Návrat do krajiny vzpomínek.

Sbírka: Mozaika života

Toulám se krajinou života,
hledám své vzpomínky,
na cestě strmé, klikaté,
zbyly jen kamínky.

Na stráních keře šípkové,
krvavé slzy roní,
všechno je jinak, jinačí,
jiné než bylo loni.

Úhor se pyšní bodlákem,
suchý strom na mezi klečí,
krávy se senem nekrmí
a pole - ty taky jsou "něčí".

Byla nám pýchou rodná zem,
básníci o ní pěli,
teď jenom prachy dolujem,
na co se předkové dřeliˇ?
Autor Beáta, 29.03.2005
Přečteno 492x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Borecká
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to pravda, Beátko!

25.06.2007 16:29:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí