Staré filmy

Staré filmy


Staré filmy

Staré filmy
elegance samá,
jdeli o dámu,
či o starého pána.

I chudí byli bohatí
svoji skromnou blůzkou,
nebyla asi s hedvábí,
jen ozdobená stužkou.

Sukně měly bohaté
voněly dlouho škrobem,
než všechno vyžehlili
splavení byli potem.

Košile bílá jak křída
beztak se v hrnci vařila,
potom ji pracně žehlili,
nejprve vodou kropili.

Pánové pořád v obleku,
nebáli se v kostele pokleku,
nebyli žádné džíny,
ani oblečení z Číny.

Všechno se lesklo a třpytilo
ničeho tehdy nebylo,
hodně byli šikovní
a hlavně byli svobodní.

Autor Marťas9, 24.09.2023
Přečteno 52x
Tipy 17
Poslední tipující: Jan Kacíř, Ďábel sám, Květka Š., Psavec, Ondra, mkinka, Marry31, MatyhoZmaty, Žluťák, Misha, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na tom něco je...

24.09.2023 08:32:44 | Marry31

Díky za komentář, já si taky myslím

24.09.2023 12:14:05 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí